Det går!

Gott Nytt År förresten!

Kan meddela att det är fullt möjligt för barn i 10 och 12-årsåldern att klara sig utan iPads och mobiltelefoner i fem dagar – i sträck!

Under vår minisemester till Sälen införde vi ”IT-förbud” för både barn och vuxna och jag måste säga att det funkade kanon. Det blev samtal, skratt och umgänge på ett sätt som man nästan kunde tro var utdött. Det var ett visst motstånd i början, men sedan funkade det utan problem.

I bilen på vägen upp var det också ett sällan skådat samspel mellan levande människor – i verkliga livet. Mycket kul!

Det känns skönt att det går att motstå och att det bör vara naturligt att inte avskärma sig med IT-prylar när man åker bil. Särskilt som ViaPlay till och med i sin senaste reklamfilm saluför sina produkter med typ: ”köp våra prylar så håller sig ungarna lugna i baksätet”. Ingen bra utveckling eller önskan om utveckling tycker jag.

Snart dags för jobb igen också… Men, först några dagar till av totalt lugn och vegetation… eller?