Nu är det slut

För 31 år sedan gick jag ut högstadiet på Norrtullsskolan i Åmål. Det var en härlig dag som skulle firas ordentligt. Dagen till ära hade jag till och med lånat faderns kostym i en härligt ljusblå färg.

Det var skönt att lämna högstadiet – en tid full av hormoner och rollsökande. Det är inte en tid jag ser tillbaka på med någon större glädje egentligen. Visserligen fanns det många härliga kamrater och det skedde en del roliga saker, men själva skolarbetet var inget vidare. På gymnasiet var det helt annorlunda – en bra tid i det avseendet.

Idag har så den nästa generationen, här representerad av dottern, klarat av att ta sig igenom denna passus i livet. Jag gläds med henne och hoppas att gymnasiet för henne ska bli minst lika bra som det var för mig. Jag tror hon kommer överträffa mig med hästlängder, och så ska det väl vara? Det ska väl bli bättre för varje generation som tar sig framåt i tiden?

Så grattis kära Agnes! Hoppas du får en härlig skolavslutning och en härlig sommar. Det är du värd, och mycket mer där till. Utomordentligt suveränt jobbat!

Nu är det slut. Nu börjar något nytt.