Hedra din fader…

”och din moder, på det att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land.” Så står det i Luthers gamla lilla katekes. Värt att tänka på!

Budet är naturligtvis (tillsammans med de inledande tre ”gudsbuden”) menade att skaffa sig kontroll över bångstyriga och fritänkande unga. Är det så att alla föräldrar förtjänar respekt? Nej, inte alla – respekt är något man förtjänar över tid. Som tur är har jag fantastiska föräldrar som i stort har gjort mig till den person jag är idag. Det är värt – och mycket lätt – att hedra dem på alla sätt och vis. Just idag blev det en chokladask och trisslotter, men ändå. Det är tanken som räknas.

Jag hedrades också minsann. Fick en ny fin vibrerande rakhyvel, choklad, och en värmande tröja att ha under höst och vinter. Det värmer minsann! Det är alltid trevligt när människor, särskilt närstående, tänker på en.

Sonen spelade innbandymatch idag och även om de förlorade med ett par mål, så har de nog aldrig haft bättre passningsspel än vad de hade idag. Han gjorde ett fint mål också och det är ju kul! Men, viktigast är att kämpa – och det gjorde han minsann!

Dottern kom hem som ett lik idag – hon har varit på fotbollsläger i Kristinehamn och tränat oavbrutet i två dagar – då är det helt OK att vara trött. Själv sprang jag i skogen 2.5 kilometer och blev rätt svett. Tragiskt hur dålig kondis man har. Och att man är så slö…

Jag verkar inte vara ensam om att vara slö heller, i veckan kom det hemska siffror om hur överviktiga vi är i landet – särskilt Dalarna och Värmland. Är vi ovanligt slöa här kanske?

Bara att kämpa på!